Buitengewoon Bajonet fase 4

In het levendige Oude Westen bouwt Woonstad Rotterdam 32 sfeervolle vrije sector huurwoningen. Moderne beneden- en bovenwoningen afgewisseld met meerlaagse eengezinswoningen. Met eigen parkeerplek, tuin of balkon en het stadscentrum op loopafstand. Een buitengewoon fijne woonplek!


De woningen aan de Bajonetstraat worden gerenoveerd met de nieuwbouwkwaliteit van nu. De markante gevels van de oorspronkelijke arbeiderswoningen uit 1920 blijven behouden, waardoor de sfeervolle en historische uitstraling blijft. Daarachter worden de woningen opnieuw opgebouwd. Een moderne woning met de sfeer van toen is het resultaat van deze aanpak.

Projectplanning

De 32 vrije sector huurwoningen uit fase 4 worden naar verwachting voorjaar/zomer 2019 opgeleverd. Al in 2016 zijn aan de overzijde van het project 29 koopwoningen opgeleverd in fase 3. Hiermee is de unieke sfeer van dit gedeelte van de Bajonetstraat weer in ere hersteld.

 

De Bajonetstraat

De Bajonetstraat dankt zijn naam aan de vorm van de straat, waarin het patroon van een bajonet (geweerdolk) te zien is. Aan de stoepkant zijn parkeervakken vervangen door brede stoepen met perkjes en bomen. Dit geeft de Bajonetstraat een groene en opgeruimde uitstraling. Parkeren doe je onder het woongebouw aan de Adrianastraat. Uit het zicht, wel zo veilig. Een heerlijke straat om aan te wonen.